-----------------------------------
alex.irimiea
09 Ian 2015 10:50


-----------------------------------
In primul rand, multumesc tuturor pentru raspunsuri! Cred ca e primul forum romanesc pe care il vad atat de activ, tot ce sper este ca intr-o zi sa fiu si eu in stare sa vin cu pareri utile pentru altii..

@Herr_Alien: La mine cand deschid: http://astromagazin.ro/telescoape/909-telescop-orion-dobson-n-3051500-skyquest-xxg12-tub-truss-goto-dob.html scrie "Disponibilitate in 5-8 zile" (nu saptamani) si nu vad nicaieri sa scrie ca nu l-ar avea pe stoc... Dar chiar si asa, probabil ca o sa vina cu o rectificare de pret cand vor da comanda la furnizor, exact cum ai zis si tu. Cine stie - poate daca ar face ca emag.ro cu produsele de 1 leu de Black Friday :) si ar mentine pretul de pe site - diferenta de pret de 25 milioane ar insemna ceva.. Presupunand ca pretul adevarat e cel de aproape 100 mil...

@Theogon: Important de retinut faptul ca nu vin cu adaptor/acumulator. "Reliable" - scuze pentru romgleza folosita, am tendinta sa scriu asa (oarecum defect profesional, lucrez in IT). Intai primul telescop, apoi "amantele" :)

@Horatius: Si mie imi pare ca Celestron C8 e cel mai bun, in baza celor discutate anterior aici. Totusi, voi masura de 10 ori ca sa tai o data - similar cu analogia facuta de Theogon mai sus: pentru mine sotia trebuie sa fie alegerea perfecta, amantele nu le iau in calcul :)

@nobody: M-am uitat si pe skywatcher.ro dar cel putin la Celestron Advanced VX SCT 8, pretul e acelasi ca la Starmax. In plus, din ce am vazut, Starmax este singurul importator si reprezentant oficial in Romania al Celestron..