-----------------------------------
sternchen
27 Dec 2014 03:48


-----------------------------------
Am o intrebare pt domul zoth,si pt alti in masura de a raspunde.nu vreau sa deschid alt topic
E vorba de un binoclu cu zoom,omegon 15-45×80,care e redus cu99euro pe optikpro.de.E un binocu greut-2,5kg,unu de 80fix are cam 2kg maxim,deci daca nu s-a economisit prea mult material,probabil ar avea si ceva calitate mai buna raportata la un binoclu cu zoom.Ideea ar fi ca mi-a placut cum s-au vazut dso la tara cu 20×60,si mergand mai departe ma gandeam ca o marire de20-25 ar aduce un plus de detaliu la 80mm.S-au ma insel,fiind binoclu cu zoom?..nu am de gand sa-l folosesc la tara,dar poate caut un loc in afara orasului...
Acuma,un binoclu care depaseste nivelul mediu tinde sa depaseasca 500 euro la 85mm apertura si banuiesc ca si la capitolul greutate ela fel,deci mult material mai bine prelucrat..nu e de nasul meu nici la pret,nici la calitate..prefer sa vad mai putin,dar totusi mai mult ca BTC20×60.Ma gandeam daca nu am un telescop de 8' sa deschida ceru la dso,atunci macar sa am un binoclu care poate ar face acelas lucru,dar la un alt nivel,evident :) 

Ce parere aveti,ar fi un compromis bun intre 20×60 si 22×85,fara sa ne gandim la pret,ca atunci e clar.Adica ar fi o diferenta semnificativa de la 60mm,sau un 20×80 ar fi mai bun?mi-a placut cum am vazut la 20 ori,si as vrea putin mai mult..stiu ca suna putin cam paranoic,da' ma duc sa ma culc..ufff-astronomia asta!!