-----------------------------------
Erwin
08 Dec 2014 01:25


-----------------------------------
Eu am mai multe proiecte în minte... Urmează să dau la strungar să-mi facă barell-e pentru două oculare de binoclu, unul de 2" pentru un Erfle care s-a dovedit destul de bun pentru luneta de 110mm Lady Black &#537;i unul de 1,25" pentru un ocular scurt de la un binoclu japonez Observer 12x50 recondi&#539;ionat (pe care l-am dat la colimare la Astrovest &#537;i care a&#537;teaptă Soarele...). Apoi mai este montura dobson pentru newtonianul de 150mm F/8 la care am tăiat mai demult plăcile pentru cu&#537;ca în care vine tubul. La montura din piston mare vreau să modific reglajul fin pe altitudine după modelul celei mici care s-a dovedit a fi mult mai bun. Cam astea ar fi a&#537;a în primă instan&#539;ă dar probabil vor dura mult timp. 

Cristi, tot ziceai că ar fi trebuit să faci observatorul mai sus pe deal în grădină, poate ar fi bine să la&#537;i toate cele în căbănu&#539;ă &#537;i să faci una nouă cu pilon cu tot acolo sus în care să stea doar telescopul &#537;i-l controlezi remote. :)