-----------------------------------
Andrei Bacila
27 Noi 2014 10:06

Nebuloasa Orion si parte din constelatie
-----------------------------------
Salutari,

Am achizitionat o montura EQ5 motorizata pentru ca vroiam sa ma apuc de astrofotografie (cred ca verbul ar trebui sa fie la prezent  :P ). Pentru ca nu am inca telescop, contactele mele cu astrofotografia se vor limita pentru moment la folosirea DSLR-ului si a obiectivelor din dotare. Asa ca luni am iesit la o prima proba a monturi undeva pe langa Timisoara (zona aleasa s-a dovedit a nu fi una foarte buna pentru ca poluarea luminoasa era destul de mare). Mai jos e ce am reusit sa scot din sesiunea asta. Am folosit un Canon 500D impreuna cu un Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro (am avut o incercare si cu Tamron 18-270mm f/3.5-6.3 la 270mm insa acolo focalizarea a fost si mai proasta). 

Imi dau seama ca focalizarea nu e prea buna; am focalizat vizual, prin live view cu magnificatie 10x. Pentru editare am facut stack in DSS si apoi editare si crop in PS6. Fiind prima poza de pe o montura ecuatoriala, respectiv prima mea aliniere polara, sunt destul de multumit de ce a iesit (exceptand focusul). O chestie care ma deranjeaza putin e acel halo albastrui din jurul stelelor. Asta e datorita focusului sau conditiilor atmosferice?

Fiind primul pas in astrofoto, orice sfat e bine venit....

Mersi,
Andrei