-----------------------------------
Andrei Bacila
10 Noi 2014 18:12

Montura pentru astrofotografie
-----------------------------------
Salut,

Dupa cum se vede din stanga sunt oarecum nou pe aici; "nou" pentru ca e primul post, "oarecum" pentru ca inainte de a posta am mai "rasfoit" forumul in cautare de raspunsuri la intrebarile mele. Am stat putin pe ganduri unde sa postez, la rubrica "Achizitie instrumente" sau la rubrica "AstroFoto - incepatori" deoarece intrebarile mele au legatura cu ambele subiecte.

Acestea fiind spuse, ce vreau eu sa fac este sa invat astrofotografie Deep-Sky. Sunt incepator, stiu ca nu e o chestia din care sa am rezultate imediat insa sunt o persoana care persista in ce face pana obtine rezultatele dorite :) Sunt un incepator in ale astronomiei insa stiu sa ma orientez pe cer. De asemenea am ceva experienta in fotografia "de zi" si in postprocesare. In momentul de fata am un 500D cu ceva obiective si m-am jucat cu el de pe un trepied, fotografiind cerul. Montura fiind fixa am fost destul de limitat cu timpul de expunere.

Bugetul pe care il am in momentul de fata este unul destul de limitat (~1500 RON), iar din ce am mai citit pe aici recomandarea esta ca mai mult de jumatate din buget sa fie investit intr-o montura serioasa. De aceea m-am gandit ca investitia initial sa fie doar in montura, urmand ca pe parcurs sa imi achizitionez si telescoape, lunete de ghidaj si alte acareturi in functie de cat de tare ma prinde chestia asta. In momentul de fata sunt orientat pe o montura EQ5 / NEQ5 (inca nu am gasit undeva care sunt diferentele - sau poate nu am cautat destul). Intrebarea mea este care ar fi setup-ul maximal pe care il poate duce o astfel de montura pentru astrfotografie?

Multumesc,
Andrei