-----------------------------------
sabin fota
01 Noi 2014 03:07

Reuniunea Nationala astronomy.ro 2015
-----------------------------------
Haideti ca indraznesc eu sa deschid acest topic pentru a discuta propunerile si parerile voastre pentru intalnirea de anul viitor.
Cum am spus si pe celalalt topic eu sunt 100% tot pentru Plaiul Lisei ca si locatie si asta din mai multe motive:

1.Este situata in mijlocul tarii, deci convenabil ca si deplasare pentru toata lumea.
2.Se poate ajunge si fara masina, cu trenul pana in Fagaras care este la 12 km.
3.Conditii de cazare excelente, linistit poti sa petreci un miniconcediu relaxant cu familia.
4.Mancarea foarte, foarte buna si traditionala.
5.Personalul deja s-a obisnuit cu noi in mai :) si cred ca ca nu ne-ar refuza daca s-ar ivi o concurenta cu alt eveniment.
6.Conditiile pentru intalnire sunt foarte bune: platoul pentru telescoape, sala de conferinte si comunicari, acces internet, semnal GSM etc. iar Cristi deja a stabilit o relatie buna cu proprietarii.
7.Cerul este decent, nu te da pe spate dar este decent, iar pentru ce vrem noi sa facem acolo este arhisuficient.

Conditiile de la Valea Frumoasei le-a enumerat Tavi pe celalalt topic si nu cred ca s-ar gasi multi care sa le accepte. 
La Valea Frumoasei condi&#539;iile sunt mai spartane, nu există semnal la telefonia mobilă, internet sau curent electric la discre&#539;ie. Este în mijlocul mun&#539;ilor într-o depresiune înconjurată de pădure, departe de localită&#539;i. Este doar pentru astrofotografi sau pasiona&#539;i de natură. Umezeala este mare a&#537;a că trebuie luate măsuri speciale, încălzitoare, cape de rouă, baterii suplimentare &#537;i altele. În mai cred că se ajunge greu, drumul forestier de cca 10Km ar fi dificil dacă se tope&#537;te zăpada sau e ploaie. 

Sunt &#537;i alte locuri, evident, însă Plaiul Lisei este destul de accesibil &#537;i amplasat aproape de centrul &#539;ării astfel că distan&#539;ele de parcurs sunt minimale pentru majoritatea. În plus este suficient de mare &#537;i pre&#539;urile bune pentru cei mai mul&#539;i. Mâncarea este foarte bună a&#537;a că nu avem grija ei ca la Valea Frumoasei unde fiecare mănâncă ce &#537;i-a adus de-acasă. Eu zic că au fost foarte bune aceste întâlniri &#537;i prezentările &#537;i socializarea, pentru consolidarea rela&#539;iilor dintre noi &#537;i a colaborărilor prezente &#537;i viitoare.

Daca aveti alte opinii/pareri/propuneri va rog sa le discutam aici.

PS: de acord cu Liviu, ar fi cazul ca de la a3a intalnire oficiala sa o lungim la 3 zile, sa prindem si vinerea :).