-----------------------------------
flavius_tm
26 Oct 2014 23:44

Nikkor 50mm 1.8G Wide Angle Astrophoto?
-----------------------------------
Salut,

Sunt Flavius din Timișoara și principalele mele hobby-uri sunt fotografia și astronomia.

Momentan echipamentele mele de astrofoto constau dintr-un Nikon D3100 cu obiectivul stock 18-55 mm și un Nikkor 70-300 mm. Folosesc aparatul și obiectivele pe o montură ecuatorială SkyWatcher EQ5 motorizată fără ghidaj.

Aceste obiective încep de la F3.5 și de obicei pe la F5.6 dacă mărești zoom-ul deci nu captează foarte multă lumină. Cu toate astea pot să scot expuneri de 3-4 min cu detalii decente, fără star trails, la 300 mm dacă alinierea polară e bună.

Mă gândeam să achiziționez un [url=http://www.f64.ro/nikon-af-s-nikkor-50mm-f-1-8g.html?utm_source=price-ro]Nikkor 50mm 1.8G pe care să-l folosesc și pentru astrofoto. Acest obiectiv poate capta mult mai multă lumină la F1.8 decât celelalte și mă gândeam că ar fi bun și pentru astrofoto.

De ex în 50 mm (75 mm de fapt pentru că e FX și D3100 DX), ar intra în cadru bucăți mari din constelații, de ex centura lui Orion cu M42 cu tot. Aș putea face un mozaic al constelației Orion, probabil, din câteva cadre.

Întrebare mea este daca voi considerați că această lentilă ar fi bună pentru wide angle astrofoto la constelații?

Mă gândesc că dacă trag un cadru de 4 min la 50mm captează mult mai multă lumină decât obiectivul stock, la F1.8 vs F5.6. Dar nu știu cât de vizibile vor fie efectul de coma și alte aberații. Oricum mă gândesc că fiind full frame și făcând crop nu voi vedea aberațiile maxime care sunt în general la margine, nu?

O altă întrebare ar fi dacă ar fi mai ok un Nikkor 35mm 1.8G pe Nikon D3100?