-----------------------------------
jimao22
16 Oct 2014 17:44


-----------------------------------
Imi cer scuze daca nu s-a inteles in ce consta proiectul din textul anterior.
Am sa fiu un pic mai explicit - este vorba de a obtine un set-up astrofoto comadat remote (nu de foarte departe - din casa, de la 10-15 m distanta) adapostit intr-o mica constructie gen cutie pe roti sau cutie cu capac glisant sau cutie cu capac batant. Nu e nevoie de o constructie mare intrucat este inutila in cazul de fata. Tot ce trebuie sa permita aceasta mica constructie este sa adaposteasca echipamentele de vreme rea si de eventualii raufacatori, sa permita accesul la cer al telescopului cand e vreme buna si accesul usor al unui operator care sa intervina pentru mentenanta, atunci cand e cazul.

In opinia mea ar mai trebui cam asa:
- o camera CCD cu racire (monocroma), second hand (cred ca alegerea ideala este un ATIK 16C)
- o roata de filtre (de preferinta motorizata) pentru filtre de 1.25"
- un filtru SII, unul OIII, unul UV/IR cut (pentru luminanta), pe 1.25", preferabil Baader
- un obiectiv pentru CANON-ul ce va fi montat piggyback pe telescop, pentru fotografie wide-field
- materiale de constructie dupa cum urmeaza: ciment, OSB, lemn fasonat, diverse piese de imbinare pentru lemn (gen coltare de otel, etc), tabla cutata pentru acoperis si altele care acum sunt imposibil de estimat pana nu avem un proiect valid. 


Imi dau seama ca mai e nevoie de un motor pentru acoperis si nu unul oarecare - aici pot sa aduc eu unul, am disponibil un motor de poarta glisanta care nu mai are partea de controler valida dar motorul cu cremaliera si cu angrenaje merge perfect. Un controler pentru el se poate face cu ARDUINO cred. 
O sa incepem sa studiem cand stim ca avem ce ne trebuie.