-----------------------------------
jimao22
15 Oct 2014 20:29


-----------------------------------
Eu vroiam, el vroia - desigur, dar nu era suficient. 

A fost momentul magic in care ati intervenit voi, colegii si prietenii nostrii de pasiune si forum. A fost momentul cand vorba despre romanii care sunt dezbinati nu a mai avut nici o valoare. Si a fost momentul cand am vazut frumusetea din sufletele celor mai multi dintre voi.

In urma unor mailuri si mesaje trimise in primul rand astrofotografilor de pe forum (dar nu numai), in numai DOUA SAPTAMANI am reusit sa strangem (sau sa primim ofertele certe 100%) pentru urmatoarele echipamente astronomice. Am sa trec aici, la echipamente, si numele (nick-name-ul) celor care au contribuit la acest proiect pana acum fiindca o merita din plin. 
- montura HEQ5 Synscan - anonim (inca)
- un telescop newtonian CELESTRON OMNI XLT 150 - theogon (este telescopul pe care i l-am vandut lui theogon cu cativa ani in urma)
- o camera DSLR (body) CANON 350D - auriga
- un off-axis-guider - achy1978
- un EQDIR facut in regie proprie - emilf
- un focuser motorizat cu ARDUINO - psemil
- o camera de ghidaj pe baza de ccd SPC900 - cmatei
- un filtru Ha BAADER, o bormasina, niste reductii si piese de imbinare, un subler - gabi
- un suport pentru laser-finder si probabil un computer pentru comanda locala a telescopului - Erwin 

Au donat bani in diverse sume, fiecare cat a putut si au promis ca o vor face in perioada imediat urmatoare, cei care urmeaza 
- Ovidiu Vaduvescu 
- BMB
- Catalin Fus
- Catalin Paduraru
- Iosif
- so999
- JohnG
- adrian.b
- vlad
- dmtr69
- Alexandru Savin
- URANUS7
- neox
- saiph

Printre cei din urma se remarca Ovidiu Vaduvescu, BMB (Max), Catalin Fus si adrian.b care au donat sau o vor face in diverse forme foarte curand, sume in jurul a 100 de euro fiecare.
Cert este ca pana acum am deja strans in cont circa 1700 de lei si mai sunt inca de venit si altii.

Solidaritatea si promptitudinea cu care cei mai multi dintre voi au raspuns pozitiv cererilor mele de a participa cumva la acest proiect m-au impresionat mult si mi-au dat credinta ca nu suntem pierduti nicidecum ca si natie, asa cum ar vrea multi sa ne vada.

Eu am sa ma ocup de gestionarea acestui proiect pana am sa-l vad finalizat, contributiile mele materiale nefiind foarte importante pana acum - 100 de lei, un laser verde, o masca Bahtinov cu fire (pe care o voi construi in viitorul apropiat pentru George) si un alimentator de 12V pentru montura. Am sa incerc sa suplinesc prin efortul direct, prin construirea corpului micului observator, prin punerea cap la cap a tuturor echipamentelor si obtinerea unui set-up functional, bazandu-ma pentru aceasta pe experienta mea obtinuta cand mi-am facut propriul observator.

Asa cum am spus, nu toata lumea pe care am contactat-o a putut sa participe la acest proiect - si e de inteles. Nu condamn pe absolut nimeni, vremurile sunt grele pentru toata lumea, pe foarte multi dintre voi ii cunosc personal sau le cunosc povestea si unde am stiut ca deja sunt probleme, nici nu am cerut ceva.