-----------------------------------
BMB
13 Oct 2014 11:58


-----------------------------------
Multumesc celor care mi-au raspuns la acest topic, si imi pare bine ca a fost "placuta vederii" imaginea :)
A fost un prim test mai serios al acestei camere pentru obiecte DSO. Din pacate atat canalele RGB prea scurte ca timp de expunere, cat si cerul suburban de Bucuresti nu pot produce o imagine cu adevarat "frumoasa". Planul imediat urmator este sa ajung din nou pe la Cota 1000 si sa re-incerc de pe un cer mai bun.

Avantajul pentru cei ca mine cel putin, e ca daca nu ai statie fixa si trebuie sa te tot deplasezi cu echipamentul seara de seara pentru doar cateva ore, nu prea ai cum sa faci expuneri de lunga durata la un singur obiect intr-o singura seara. Asa, prefer sa elimin partial erorile de ghidaj utilizand multe expuneri scurte, ajungand la final cu o imagine comparativa macar cu una realizata din putine expuneri dar cu timpi de expunere mai lungi. Evident ca pentru statiile fixe nu cred ca aceasta camera ar fi de preferat, insa sa nu uitam un amanunt extrem de important: pretul. Care pentru utilizarile camerei este extrem de mic! DSO, planete, Luna, Soare, microscopie, si am incercat chiar si ISS peste Soare la fps inalt. 

In legatura cu comparatia de mai sus, posibil sa nu fie foarte foarte concludenta, insa rezultatul "artistic" poate fi totusi comparat. Si cu ce am scris mai sus, legat de versatilitate si pret, cred ca totusi am atins punctele cu care vroiam sa ii motivez pe cei ce nu dispun de resurse financiare mari ori nu sunt foarte hotarati sa achizitioneze aceasta camera.

Max

P.S: Scuze de intarzierea in raspuns, insa am fost plecat o vreme si nu am avut acces la internet.