-----------------------------------
katran
01 Oct 2014 18:40


-----------------------------------
Multumesc ... 

Instrumentul optic va fi cel mai probabil un Esprit 150 ... si , daca ma tine buzunarul , un astrograph
Newton sau ODK . Trebuie sa tin cont si de o camera CCD , o camera de ghidaj , filtre , sursa tensiune 
plus o gramada de accesorii ( diagonale , oculare , etc ) ... mi-e groaza !!! Da' daca tot am inceput , 
trebuie sa termin , nu ? 

Prima nedumerire ... dupa ce am montat chestia , am blocat axele din parghiile alea mici ( bai , da' 
ce mici sunt ... jumate cat alea de la EQ5 ... ) , si am incercat sa vad cat de " teapana " e ... Ei bine , 
daca misc usor de capatul barei de contragreutati , se simte un joc , foarte mic , dar e acolo ... 
Se pare ca trebuie reglata tensiunea melcului pe dintii coroanei , iar asta se face doar cu montura 
incarcata si echilibrata corect ... Initial , am intrat in panica , dar dupa ce am vorbit cu Andrei de la 
AstroVest , m-am lamurit ... 

Abia astept s-o alimentez si s-o " alerg " nitel , sa vedem ce zgomote scoate ... Dar asta se va 
intampla abia sambata , cand ajung la atelier ... tot atunci poate reusesc sa fac si un filmulet ... 

cheers.