-----------------------------------
valy
01 Oct 2014 13:24


-----------------------------------
Dicutiile de pe CN s-au sters/arhivat cred, majoritatea?! Era o perioada acum cativa ani (putini) cand se inflamau fie adminii CN fie fanii/proprietarii istar. N-am retinut exact de unde a plecat problema, fie s-au laudat excesiv fie n-au fost intelesi, fie era o perioada de tranzitie cand initial (din cate am inteles) ei isi faceau optica (in cehia de un "reputat" optician?!) dupa care au mutat-o in china in timp ce se laudau ca ei o fac, ceva de genul. Insa peste toate asta ramane optica, oricine o poate testa daca vrea.

Pe de alta parte ce te-ai astepta de la un acromat f/5? Chiar sa fie diferente crezi ca sunt suficiente sa justifice pretul, aducerea istarului din USA? Celula totusi arata misto, tre sa recunosc, nu stiu cum e la skywatcher. In afara de sw si istar mai sunt si cateva alte optiuni, poate merita studiat.
Daca ai acces la un sw f/5 sa il testezi si iti place ce rost mai are sa te chinui sa aduci ceva din state, dureaza, pe cand un sw e disponibil relativ rapid si ieftin.
Totusi eu m-as gandi serios la asta: http://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p2229_TS-152mm-f5-9-Gro-feld-Refraktor-mit-3--Crayford-Auszug.html