-----------------------------------
H.E.Retic
27 Sep 2014 18:41


-----------------------------------
Normal ca nu sunt sigur :) Nu am deloc experienta cu felul in care arata imaginea cand pui anumite lentile intr-un fel sau altul. Asta e primul contact al meu cu optica in ceea ce priveste felul in care circula lumina prin lentile. Stiu doar ca in telescop  imaginea e convergenta tot timpul pana la punctul focal si ca da imagini rasturnate :) asa ca va rog ca daca e sa radeti de mine va rog sa radeti pe fata ca poate asa mai inteleg si eu ceva :D
Catalin, intradevar grupul 4 si 5 formeaza un ocular cu o focala destul de mare si cu un   eye relief grozav.
Cred ca am vrut sa spun grupul 4 avand in vedere ca ai spus intr-un post anterior ca poate fi folosit ca redresor/amplificator. 
Oricum in capul meu este ceva de genul urmator obiectiv, corector, ocular/camera, va rog sa ma corectati daca gresesc. Care din grupuri poate fi folosit ca si corector?
Oricum am prin garaj o bucata de 1 metru si ceva de profil U din aluminiu in care am sa decupez pe aproape toata lungimea o degajare in care sa pot introduce niste coliere cu surub de genul celor cu care se fixeaza tevile de PVC in perete si sprijinit la capete de 2 trepiede foto, pentru a folosi totul pe post de banc optic. Nu va arata el ca unul profexional dar imi va permite sa montez toate lentilele corect centrate si eventual la capat camera foto. Si daca tot veni vorba de camera, unde as putea gasi facut, un surub 1/4'' 20 thread per inch ca am cautat de am capiat :(

C.