-----------------------------------
darkshines
18 Sep 2014 20:11

Sfat pentru un setup complet astrofotografie
-----------------------------------
Buna seara dragi pasionati de astronomie, nu sunt eu un mare expert in astrofotografiere dar de asta am ajuns aici. :D

De obicei cand mi se pune un fix e batut in cui si sincer din pura pasiune vreau sa ma apuc de astrofotografiere.

Voi trece direct la subiect, cine are rabdarea sa ma asculte si sa ma ajute in gasirea unui setup si la raspunderea intrebarilor ii voi multumi foarte mult :D


Vreau sa stiu, este bine sa incep cu o luneta? (prefer sa fac observatii planetare) Bugetul vreau sa fie marisor, momentan vreau sa il achizitionez pe "parti" ca intr-un an de zile setup-ul sa fie complet. Ma gandeam sa cumpar o luneta intre 1000-1400 euro, dupa care am vazut ca trebuie cumparata si alta aparatura cum ar fi un treiped computerizat si alte chestii la care nu ma pricep. Daca imi dati link-urile utile ar fi superb. Cum am spus bugetul vreau sa fie consistent si nu exagerat.

O alta intrebare ar fi, cum se pot face pozele acestea la galaxii fara luneta/telescop? Am vazut pe forum ca cineva a facut doar cu un aparat... daca da cum este posibil.

Va multumesc tare mult. Chiar am de gand sa imi fac un setup calumea si am nevoie de ajutorul dvs!


Edit: sau daca aveti un link in care se explica tot ce este nevoie este la fel de bine!