-----------------------------------
adris
31 Aug 2014 17:08


-----------------------------------
Nu are focalizare la infinit , ca la cele vechi ? . Sist automat , trebuie sa aduca in pozitia infinit obiectivul . Pozele sint destul de bune , poate trebuie corectat sensibilitatea , care poate strica , crezind ca e de la focalizare .

Nu. Daca intorc manual inelul de focus pana in capat focalizeaza dupa infinit.
Iar pentru autofocus are nevoie de lumina pentru a focaliza, nu stiu de alta functie pentru focusare la infinit.

Invata cca unde este infinitul pe obiectiv (sunt obiective fara semnalizare infinit si infinitul nu este exact la capat), seteaza-te pe Vega si ai ajutor de focusare in BackyardEOS. Foloseste functia live view si pozitioneaza Vega in mijloc si foloseste un zoom de 5x. Trebuie sa mearga. Eu folosesc cu APT, insa exact la fel era si in BackyardEOS.

Cam asa am procedat MrMxyzptlk. Doar ca in modul LiveView si cu obiectivul meu de 18mm f/3.5 Vega deabia, deabia ca se vede si punctul ei e foarte influentat de zgomot (poate cu obiectiv mai luminos si alta distanta focala mai mare e alta treaba). M-am tot jucat cu setarile BYS din panoul HD cu contrast/gamma dar cam fara folos.

O sa incerc sa folosesc 5x numai sa-mi dau seama initial unde e Vega :lol: 

Tine mai mult sa trag cadre de test dar tot e mai bine decat manual.