-----------------------------------
sternchen
29 Aug 2014 01:52


-----------------------------------
Luneta e tip Fraunhofer,adica 2 lentile spatiate cu aer intre ele din materiale specifice acromatelor(un fel de sticla).
Felul cum sta sikerul nu e asa important.Si mie imi e vizibil oblic,ca doar luneta era destinata sa ajunga in austria.Poate daca era pt nemti,sau americani..ar fi stat ca la armata..drept :lol: Optica sa fie buna.Eu zic ,daca vede fain cu 25mm e bine.Si eu am un plossl 25mm si unu de 6.Cel de 6 e la limita merge mai bine terestru,la astro 8-9mm cu/fara barlow,vezi tu,ca nici lunetele astea nu-s chiar la fel,chiar daca seamana.Eu sper ca ai o luneta buna,poate chiar mai buna decat ce am eu,desi sunt identice..teoretic :wink: 
Iti doresc mult spor,si daca iti place i-ati un ocular cu zoom 8-24tot de la omegon,ca se potriveste ca o manuse la telescopu asta.Daca vrei cu barlow,atunci i-ati si un ocular fix,ca merge mai bine.Daca vrei mai multe detalii,intreba-ma ca mie mi-a placut tare mult luneta asta,si m-am uitat de cateva ori prin ea,fiind primul telescop care m-a lasat "masca"..pe bune :) 

Cer senin!