-----------------------------------
psemil
06 Aug 2014 01:05


-----------------------------------
Am inceput acest topic acum 3 ani, avand dorinta de achzitionare a acestui corector si am descris tot drumul parcurs de la imagini cu stele alungite la imagini cu stele perfect rotunde. 

Odata cu trecerea CCD cu senzor kaf 8300, diagonala 22mm, (cu 4 mm mai mica decat a senzorului canon APS-C) din imagini au disparut stelele alungite. Mai mult decat atat am crescut backfocusul la 65,5mm exact asa cum se  recomanda in documentatia ASA. Astfel cu fiecare crestere a backfocusului fwhm s-a imbunatatit ajungand acum in luminanta la 2,8 la expuneri cu 150% mai lungi decat cele facute cu DSLR (10 min).
Mai mult decat atat stelele din colturi nu mai sunt alungite (dupa o colimare atenta). Apropo focusul este automat.

Poza este un cadru individual facut la Lisa fara dark flat bias, doar tras de histograma in pix si salvat jpeg. Daca cineva doreste fit sau cr2 pentru test va stau la dispozitie.


Ca si concluzie: in sfarsit ma declar foarte multumit de acest corector, l-am folosit neintrerupt timp de 3 ani si ma bucur ca rezultatele mele cu el au fost din ce in ce mai bune, (ma refer la calitatea spot-ului) fwhm reducandu-se constant de la 4,2 la inceput la 2,8 acum. Evident nu este cel mai bun, un corector Winne este superior, insa nu reduce distanta focala decat cu 0,95 winne  vs 0,73 korrr2 (keller).

Apropo cred ca acet topic ar putea fi mutat la rubica review instrumente.