-----------------------------------
alex.tudorica
17 Iul 2014 12:33

4m DECam - sugestii
-----------------------------------
Salut,

    In mai putin de o saptamana voi pleca din nou in Chile pentru observatii, de data asta pentru proiectul meu cel mai important. Din pacate, desi am cerut 4 jumatati de noapte, TAC-ul (time allocation committee) mi-a oferit 2 nopti intregi. Spun din pacate pentru ca zona care ma intereseaza pe mine se vede in a doua jumatate a noptii. Desi am gasit pentru prima noapte ce sa observ, am in principiu o fereastra de aproximativ 1h/noapte (verificati atasamentele) in care pot sa fac ce vreau, asa ca as vrea sa fac si o imagine frumoasa :) (in atasamente se poate vedea ce au fost ei in stare sa scoata ca "first light" pentru outreach... mi se pare ca e de plans in conditiile in care ei se mandresc cu ele).

    Campul DECam este de 2.2 grade, pixel scale 0.27"/pixel (=570 Mpix in total) iar Blanco are 4m in diametru. Gasiti toate detaliile aici: http://www.darkenergysurvey.org/DECam/DECam_add_tech.shtml

    Sugestii in privinta unui obiect de pozat sunt binevenite :)

    Dupa CTIO am norocul sa merg si doua nopti la VLT, dar acolo e alta poveste si nu pot face ce vreau eu.

Toate bune,
Alex