-----------------------------------
lentilozaur
08 Iul 2014 14:18


-----------------------------------
Intentia mea era sa recomand un binoclu Zeiss de tip 8x42 sau 10x42 de tip roof nou, ca un raport foarte bun magnificatie apertura, greutate si pret. Acestea sunt, daca pot zice asa, cel putin  la fel de luminoase ca niste chinezarii extrem de bine lucrate de tip 8x50, 10x50. Nu discutam insa de claritate per suprafata observata, colorit, contrast si definitie care sunt net in favoarea modeleor mentionate Zeiss. 

Ii dau dreptate lui Dbird. Am comparat binocluri Zeiss cu binocluri chinezesti de calitate (am si un Zeiss 10x50 si un 10x50HD chinezesc) si din anumite puncte de vedere cele chinezesti pot fi chiar usor superioare la transmisia de lumina. De fapt Zeiss vs HD chinezesc a fost o polemica la un moment dat pe un forum german. Concluzia a fost ca cei care au Zeiss nu au de ce sa isi faca "upgrade" iar cei care au un binoclu modern bun nu au de ce sa isi ia un Zeiss. Cu putina rabdare un Zeiss poate fi gasit chiar la un pret mai mic decat un "chinezesc" de calitate nou pastrand grija la produsele contrafacute mentionate intr-un topic anterior si care umplu piata. Dincolo de asta ramane doar pasiunea pentru niste instrumente foarte bine facute si care dau un sentiment aparte cand sunt folosite. Poate ne intalnim odata cu cei care mai sunt interesati de binocluri pe sit sa facem niste observatii terestre comparative.