-----------------------------------
Sorin Sfartz
08 Iun 2014 10:43


-----------------------------------
Asa este. A fost mai degraba o eroare de exprimare. Vroiam sa zic ca in configuratia aceasta noua, turbulentele sunt mai suparatoare. Confuzia a provenit de la faptul ca aparatele cu sursa mobila sunt denumite de regula slitless - sau asa am priceput eu. 
Cred ca ai dreptate. Am testat cu fanta putin mai deschisa si turbulentele au fost mai blande - sau mai camuflate. Tot a ramas un fel de vibratie perpetua, ca un fel de microturbulente foarte localizate - nu prea stiu cum sa explic. Daca as estima vizual diferentele de iluminare pe zone nu m-ar deranja. Insa cum folosesc un program - Virtual Couder Screen, care masoara el aceste diferente pe o masca Couder aplicata pe ecran, imi e dificil de stabilit unde sa pun lama pe axul oglinzii cu o eroare de 4-5 sutimi. Problema asta nu apare in configuratia slitless. Cu toate ca fanta evidentiaza niste defecte fine totusi masuratorile cu fanta nu sunt de incredere. Erorile calculate sunt ridicol de mici, ceea ce nu e cu putinta. E un TDE evident acolo. Poate nu reglez eu bine latimea fantei, expunerea etc.

2SKY: santurile alea nu sunt pe oglinda-nu sunt zgarieturi. Daca rotesc oglinda ele nu se rotesc. Probabil au o legatura cu fanta/lama, cum zicea Neox, pt ca am rasucit obiectivul in baionet si am vazut ca acelea raman mereu verticale. Am schimbat pana la urma obiectivul si tot apar insa mult mai fine.
Zonele alea inelare sunt ramasite de la polisarea pe o masa turnanta, cand am fost putin cam entuziast. In fine erau foarte fine pt am mai dat niste W-uri si s-au atenuat.