-----------------------------------
C.Ovidiu
19 Apr 2014 18:01


-----------------------------------
Revin cu noi observatii revolutionare folosind lunete simplete de calitate optica exceptionala.
Dragi forumisti sper din tot sufletul ca jurnalul acesta  sa nu fie tratat ca o simpla poveste spusa unui copil de gradinita.

Aseara am scos luneta de 28mm f12500mm homemade, la o sesiune de observatii, tinta principala a fost Marte, dupa mai multe sesiuni de observatii la aceasta planeta am constatat odata pentru totdeauna ca refractorul de 28mm poate scoate la iveala detalii pe Marte, nu a fost usor, la o asa apertura, in mod normal se poate observa detalii pe aceasta planeta folosind o apertura de 28mm dar e nevoie de o calitate foarte buna a obiectivului in asa fel incat sa poti discerne aceste detalii plus un seeing foarte bun, locatie ideala pt observatii nu in oras etc.
Am observat Marte cu luneta de 28mm la 62x si 70x a fost destul de greu este nevoie de multa experienta in observatii vizuale pentru a putea observa aceste detalii, iar experienta mea de 9 ani in observatii vizuale si-a spus cuvantul, detaliile sunt oricum vagi, slabute, totusi am fost surprins de calitatea obiectivului dar si a ocularelor pe care le-am folosit ( comerciale, Plossl).
Nu am inventat nimic din tot ce am spus, sunt observatii dovedite, nu am cum sa mint si nici nu a-si avea de ce.
Co ocazia aceasta va urez la toti un Paste Fericit si spor la observatii :)