-----------------------------------
catalin dumitru
09 Apr 2014 14:03


-----------------------------------
Un binoclu despre care nu am gasit nimic pe net .

E un 'Tasco' roof 10x40 , integral metalic (mai putin imitatia de piele) , cu un AFOV de vreo 60 grade corectat marginal mai bine dacat ma asteptam.

L-am luat dintr-un magazin second hand la un pret maricel (130 lei) pentru starea lui . Recolimarea nu a fost o problema , e construit foarte ingenios , a ramas doar sa relipesc lentilele obiectivelor pentru ca au ceva desprinderi la margini.

Obiectivele sunt prinse in celule cu excentric , lucru ce nu l-am prea vazut la binoclurile mai noi.

Probabil lipsesc cupele ocularelor , nici nu stiu cum arata dar merge si fara.

Ocularele au o usoara reflexie fantoma si sunt ca un fel de Ramsden cu un dublet lipit, zdravan supracorectat , plasat intre cele doua lentile .

Am mai intalnit acest design dar in cazul de fatza lentila de ochi are partea dinspre ochi usor convexa si te scapa de deranjul luminii ce ar putea veni din spate-lateral.

Sistemul redresor are prismele maricele si vignetarea lipseste cu desavarsire.

Butonul pentru focus e cam prost gandit deoarece deranjeaza la nas in varianta asta fara cupe la oculare.
Mi se pare mult mai comod pentru astro decat cele cu porro , fiind si binoclul cu cel mai mare ecart pupilar intalnit pana acum (la toate celelalte a trebuit sa il maresc eu).