-----------------------------------
alex1209
24 Feb 2014 12:53

Binoclu BARSKA 12-60x70
-----------------------------------
Acum 3 zile m-am lovit de o ocazie. 
Eu detin un binoclu mai de mult timp, cred ca sunt 7 ani de cand l-am cumparat(cumparat de la Busteni, de la o taraba, sa zic asa). In urma cu vreo jumatate de an, un tovaras l-a scapat pe jos din greseala. De spart nu s-a spart nimic, dar sunt sigur ca s-a decolimat, iar pe langa asta lentilele de la un ocular se misca si nu mai sunt exact la locul lor. 
Imaginile prin el nu mai erau clare, are un camp vizual generos. 

M-am suparat si in urma cu 5 zile m-am apuca sa caut un binoclu cu obiective de diametru mai mare decat cel vechi, care sa imi capteze mai multa lumina. Si atunci am intrat pe mercador.ro, ca na este la moda, nu? Am gasit un binoclu BARSKA 12-60x70 nefolosit la pretul de 120 Lei. Am ramas putin confuz, deoarece mi se parea mult prea ieftin la un diametru asa mare si mai ales ca avea si zoom. L-am cautat si pe alte site-uri sa vad ce preturi are ca si nou. Preturile se invarteau in jurul la 500 Lei. :shock: 
M-am bagat in seama cu vanzatorul, i-am propus sa mi-l lase la 100 Lei daca il cumpar. Dupa doua zile m-am intalnit cu el sa vad produsul. Era in perfecta stare, chiar era nefolosit, lentilele se vedeau ca erau neatinse :o , dar are o greutate pe masura,  1,5Kg. 
M-am uitat prin el, m-a surprins putin claritatea cu care se vedeau lucrurile prin el. Nu ma asteptam sa se vada atat de bine, eu fiind obisnuit cu cel vechi de la taraba. Campul vizual este mic, parca m-as uita intr-un canal :lol: . 
Ce sa zic, la banii astia, parerea mea, este bine. Binoclul este NOU, nu aproape nou :D , inca nu am avut cer senin sa vad stelele prin el, dar astept cu nerabdare.  Cred ca va trebui sa scot trepiedul de la luneta 72/900, pentru ca in mana nu-l pot tine prea mult :P 

Ahhh si am uitat, mi-a dat si suport de prindere pe trepied pentru binoclu. Ii fac un adaptor si ce sa mai, pot sa il pun ori pe montura ecuatoriala ori pe cea azimutala.
Mie imi place :)