-----------------------------------
saiph
01 Feb 2014 03:41

Re:
-----------------------------------
[Off-Topic]:
{
Pe mine, unul, ma bufneste rasul si recunosc - primul impuls e sa scriu un raspuns cu forma corecta ori de cate ori vad limba romana batjocorita si folosita pe post de nuca, adica aruncata in perete, cum o fi (ca sa nu zic sub forma de muci, in fasole..  na ca tot am zis-o pana la urma), chiar si de catre persoane de la care s-ar zice ca ar trebui sa am oarecare pretentii. Ei, as...  
Argumentul "pai da, ce vrei dom'le, aici suntem pe un forum tehnic, nu de absolventi de litere" nu consider ca sta in picioare, atata timp cat vorbim de chestiuni elementare, de gimnaziu - "nuti" (cine-o fi Nuti?)  trebuie "vre-o" facultate speciala ca sa te exprimi in scris, pe bune acum. Dar e cam trist ca a ajuns sa ne doara-n cot de modul in care folosim limba romana, atata timp cat "ce-i" care o folosesc in felul lor propriu "stie" "cea" vrut "s-a" zica..  
Putina atentie poate n-ar strica, si ar scuti si niste replyuri aiurea (printre care "soto" unii il vor include si pe cel de fata), care polueaza topicurile, ironic, dar tocmai din cauza modului defectuos in care a fost asimilata (sau nu) la timpul ei disciplina asta de catre anumiti utilizatori (ce urat suna: 'utilizatori de limba..'). Ce "sai" faci - pe unii ii doare mai tare la basca decat pe altii. "Decat" atat "a" invatat ei. Cum era? "Invata-ti, invata-ti, invata-ti", nu? "Sa-u" fara  cratita? pardon, cratima :P
Din partea mea, trai-v-ar DEX-u', "scrie-ti' si cu picioarele.... N-aveti decat, chiar n-am nici o strabatere in ceea ce va priveste..  Doar n-o sa ma apuc sa va scolesc acu', pe fiecare in parte, la batranete. Cred "ca calea" cea mai la-ndemana de a incerca o oarecare indreptare e sa nu raspundem mesajelor care folosesc lb.rom.v.2.0 (Exceptand erorile de tastare - a.k.a. "typo"). Ca poate stie si destilii noastre d-astea ashea, cu litere; dar parca nu e tocmai in romana, stii ce ziiiic? Si-n plus, nu rimeaza cu ce facem noi aici. Parerea mea umila...
}
[Off-Topic];


Anyway, revenind la oile noastre: am vrut sa-mi fac si eu la IOR un obiectiv din asta, de 10cm, acu' vreo 7-8 ani in urma, dar mi s-a raspuns ca nu fac ei asa ceva; drept pentru care, in cele din urma doar la ProOptica am reusit sa gasesc intelegere. Si ce pot sa spun e ca oamenii s-au prezentat profi, cu buletin de testare, montaj in celula dupa schita, au respectat cerintele - am fost foarte multumit de instrumentul facut cu dubletul de la ei (f/10). Rivaliza pe departe cu orice instrument de pe raft. Chiar daca am avut de asteptat ceva :) (Aveau si ei comenzi pe banda, de la diversele proiecte aflate in derulare)