-----------------------------------
Virgil Scurtu
17 Ian 2014 20:38


-----------------------------------
SCUMPILOR,

          NU mai am rabdare, desi poate pentru unii va parea prematur. Am spus ca mai astept SA VAD ce vine de dupa limbul de est, ca vanatorul care asteapta sa-i sara vanatul in bataia pustii. ALBA cea mare este un camp facular, la sud-est de micuta DODOLOATA pe care o vedeam in acea zona Dupa ea am detectat dimineata aparitia de dupa colt ( pardon, LIMB) a unui inceput de penumbra, care putea fi o alta DODOLOATA singuratica, sau pata frontala a unui grup complex. Asteptand sa mai avanseze, fiind cam la aceeasi latitudine cu DODOLOATA mai veche, intre timp a mai aparut pe limb, mai jos de campul facular, o posibila MARE DODOLOATA. Pana la miezul noptii vom fi siguri. Per total, acum am gasit 10 grupuri, din care numai 2 in emisfera nordica, totalizand numai 30 de pete, din care 5 DODOLOATE, inclusiv cea mare, asteptata. Deci, cu g=10  si f=30, avem W=R=130.
                                                                                                                                  VIRGIL