-----------------------------------
Mircea Pteancu
06 Ian 2014 18:48


-----------------------------------
Eu zic asa:  s-a demonstrat fara tagada ca in spatele legendei razboiului troian sau a legendei regelui Arthur au stat personaje si intamplari reale.
Este posibil ca si in cazul altor legende lucrurile sa stea la fel.
Oamenii din trecut au fost mult mai onesti.
Ceva real s-o fi intamplat la asediul Syracuzei de catre romani.
Daca oglinzile lui Arhimede sunt atat de inofensive,atunci cum de una l-a lichidat pe killerul de gandaci pomenit de Sarrah?:shock: 
Si daca tot a fost mentionat experimentul esuat al  ''myth buster''-ilor...in linkul pe care l-am dat este mentionat un experiment  de la MIT in care o ''nava surogat '',imobila ce-i drept, a fost incendiata.

Fara a fi vorba in mod explicit  de oglinzi,un caz de utilizare ca arma psihologica a luminii solare oglindite este mentionat si in Biblie in una din bataliile purtate de  armata lui Solomon. 

N-as vrea ca aceasta tentativa de discutie sa avorteze in concluzia prematura (ca obositoarea majoritate a discutiilor de la alte sectiuni) ''cumpara o oglinda solara skywatcher ...ca aia o sa incendieze chiar si un cuirasat!''

Eu as fi curios sa stiu daca dintre membrii forumului nostru,a facut cineva experimente reale cu oglinzi solare?

Poate la vara ,voi incerca si eu.Din pacate,cea mai mare oglinda a mea,provenind din cinematografie,are doar 36 cm diametru ,focalul mult sub F/1 dar starea stratului metalizat nu este prea buna.
Dar o macheta de corabie romana ...confectionata din chibrite tot o sa aprinda :lol: 

Mircea