-----------------------------------
Mircea Mihai
06 Ian 2014 15:46


-----------------------------------
@valy - poate nu m-am exprimat corect, nu ma refeream la GOTO, ci la acel fascicul de lumina rosie care iti pointeaza spre obiectul pe care vrei sa focalizezi pentru a-ti usura munca, cautator cred ca se numeste. (sau e posibil sa ma insel)

GOTO sincer nu as dori, vreau sa am eu placerea de a cauta stele, de a ma strofoca si intreba daca steaua/planeta la care ma uit este cea pe care o vizez :)

Daca as renunta la un telescop mare in pofida unuia mai mic, banuiesc ca nu ar avea aceeasi precizie si profunzime, iar eu imi doresc un telescop cu o apertura cat mai mare, pentru a capta cat mai multa lumina deci, automat pentru a vedea mai mult deodata. Cat despre focalizare, din cate stiu, pentru planetele din sistemul solar trebuie distanta focala lunga, iar pentru deepsky observation trebuie distanta focala scurta pentru a avea un camp vizual cat mai luminos ši cat mai larg, iar eu as dori sa observ atat sistemul solar (pentru saturn/jupiter/luna) cat si deepsky (pentru alte constelatii), deci aici am o dilema si as avea nevoie de niste sfaturi.

Legat de montura, as dori ceva stabil, iar legat de principiul telescopului, cred ca mai potrivit ar fi cel newton-ian (nu as avea probleme cu imaginile rasturnate - nu ca ar fi o problema majora, si nici cu diferente de alb/culori folosind oglinzile).

Cat despre astrofoto, sunt constient ca nu dispun de toti banii dintr-o data, dar eu m-am gandit ca, in prima faza imi cumpar telescopul (plus montura ca sa am pe ce sa-l pun sa-l stabilizez) iar cu timpul, voi schimba montura cu una special ptr foto si voi achizitiona si un aparat foto. Singura siguranta pe care vreau sa o am este ca, daca dupa 3-4 luni imi cumpar alta montura special ptr astrofoto si implicit aparat de fotografiat, sa stiu sigur ca elementele vor fi compatibile cu telescopul.

As dori sa stiu parere voastra despre: [url=http://www.skywatcher.ro/SK/SK13065PEQ2.htm] asta  si [url=http://www.skywatcher.ro/Cel/astromaster130eq.htm] asta