-----------------------------------
Sarrah
05 Ian 2014 15:19


-----------------------------------



Off-topic 
Sarrah

O discutie cu tine este o placere,esti bine documentata si stapanesti arta conversatiei,felicitari.
In ceea ce priveste partea practica,am retinut ca te intereseaza micrometeoritii.
Undeva in cartile lui Flammarion imi amintesc ca am citit despre micrometeoriti colectati din zapada de pe acoperisul catedralei Notre Dame de Paris.
Tu cum iti vei face rost de micrometeoriti?Microscopul il am deja de mult timp.

Mircea

Am mai spus de cateva ori cum dar repet pentru ca poate si altii vor face rost de micrometeoriti sau, macar cei mai norocosi dintre noi.
Asadar: La tara la bunica am pus la streasini magneti infasurati in saculeti de panza speciala, rezistenta la umezeala cu o interfata (cea exterioara pufoasa, aderenta) inca de la 1 martie anul trecut. Nu e ideea mea, am vazut intr-un documentar.
In documentar nu se arata chestia cu invelitul in panza, dar asa am considerat ca e mai bine, stim din experienta ca pulberile de pe magneti sunt dificil de indepartat si inevitabil vor ajunge si particule magnetice sub microscop.Macar evit asta.

Apoi (inca sunt la streasini magnetii) ma gandesc sa adun toti saculetii, sa-i spal si sa filtrez cumva intreg continutul (probabil va fi un lighean de mizerie initial)
Inca ma gandesc cum sa filtrez totul, probabil voi trece totul printr-un alt magnet infasurat intr-un saculet (de data asta cu suprafata lucioasa in exterior) si eventualele particule metalice vor ramane pe saculet.

Printr-o rulare usoara a saculetului voi reusi sa extrag magnetul astfel incat pulberea metalica va ramane pe saculet. Dupa o uscare buna, cu mare atentie, ar trebui sa reusesc in final sa am pulberea metalica.
Neavand experienta sper doar sa fie si micrometeoriti, nu am microscop, altfel nu aveam atata rabdare (probabil)
Totusi, nu ma grabesc.

Multumesc pentru aprecieri, dar uneori mai cad in off-topic :lol: nu intotdeauna cu succes...