-----------------------------------
jimao22
02 Ian 2014 13:00


-----------------------------------
O alta problema serioasa cu remote-ul este imposibilitatea automatizarii de a face flats, darks si offset ...
Nu cred ca e asa. Depinde ce echipament folosesti. 
Daca ai o camera CCD cu racire controlata, iti faci biblioteca de dark-uri la temperaturile uzuale (eu am de la -5 grade pentru vara pana la -25 grade pentru expunerile de iarna, cate 10 pentru timpii de expunere uzuali pe care-i folosesc, adica 120, 180, 300, 600, 1200 si 1800 secunde). Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca daca ai o roata de filtre motorizata, asta are o pozitie de dark si poti face dark oricand doresti.
Flatul se poate face pe cerul de seara/dimineata, oprind tracking-ul ca sa elimini orice posibil artefact generat de stelele puternice care inca se mai pot vedea pe cer chiar daca e crepuscul. Asta daca bineinteles nu ai panou de flat-uri electroluminescent cu care poti face flaturi la orice ora din noapte, daca ai nevoie.
Cat despre offset, nu stiu ce e ala. Poate e o alta denumire pentru ceva mai uzual, care-mi scapa acum.
Totul e doar o chestiune de echipament sau de cat de mult vrei sa intri in treaba asta cu astrofotografia.
Dar un lucru este cert - nimic nu e imposibil.