-----------------------------------
dragos.n
29 Dec 2013 20:47


-----------------------------------
in urma cu multi ani, m-am chinuit si eu cu ''optica'' lui Dodoc, si am ajuns la doua concluzii.

1. Petre Dodoc nu a avut nici cea mai mica preocupare pentru telescoape.

2. Domnia sa, ori nu stie sa explice fenomelele fizice, ori nu le intelege, si umple paginile de formule si ecuatii, sa ia ochii. Si pe vremea comunismului mai erau astfel de profesori universitari, facuti pe linie de partid, si care nu aveau habar de ce predau, ci doar copiau ce gaseau prin diverse carti straine. Asa incat alegerea acelei profesoare, de a nu preda dupa cartile lui Dodoc imi pare perfect normala.

Cat priveste mesajele domnului Andrei Ion, la inceput eram un pic nedumerit, ca sa nu zic alarmat, de afirmatiile sale. Dar dupa ce am vazut ca il intreaba pe Tavi Stanescu cu ce se ocupa, de isi da cu parerea despre telescoape, mi-a revenit zambetul pe buze (asta ca sa nu spun ca am ras sa mor).

Mai ramane ca domnia sa sa il intrebe pe Jean Tercu daca stie ce sunt aia asteroizi, pe Emil Pera, BMB, si multi altii, daca au ei vreo idee ce e cu astrofotografia, pe Erwin, Neox, si multi altii, daca au ei habar de cum se face un telescop si distractia va fi completa. Ca vorba aceea, mai trebuie sa ne descretim fruntile, acum, la sfarsit de an.