-----------------------------------
C.Ovidiu
28 Dec 2013 20:34


-----------------------------------
Erwin, Da e un sistem fix, am dorit sa nu am porbleme asa ca m-am asigurat, ca adaptorul sa ramana fix, fara ca in timp sa isi modifice pozitia ( decolimeze) de pe axa optica, ca nu o sa mai am probleme de genul acesta.
Parasolarul, Mircea, e deja rezevrat va fii unul din plastic comercial de la o luneta de 70mm cu o dechidere de 70mm il voi monta cu partea opusa pt ca partea frontala e prea mare si cade pe interior.
  Ieri am inserat diafragmele interioare, de 50 si respectiv 35mm sau potrivit ca la carte ,si am efectuat un aliniament perfect, m-am inspirat si din modelele comerciale, a iesit ca la carte, diafragmele apoi le-am lipit pe margine cu silicon ca sa ramane in pozitie fixa in tub
  Azi am instalat si Focuserul, fiind extrem de unicat in materie de matericale casnice, este constituit dintr-un capac de borcan  :lol:  inserat in tubul optic (capac metalic ) la care i-am facut 3 gauri pentru fixarea lui la captul tubului, de capac este lipit un adaptor un un filet interior pentru infiletarea prismei diagonale, iar focusarea se va face simplu, miscand ocularul inainte si inapoi in tubul diagonalei.