-----------------------------------
rabeir
27 Dec 2013 16:19

remote
-----------------------------------
Salutare
am experimentat in zilele libere primele probleme si mai ales avantaje ale utilizarii remote. Mai exact am plasat telescopul pe o terasa cu vedere spre SE,S,SV si altitudine max spre 60, conectat la un laptop cu internet 3g. (viteza remote execrabila)
Un dezavantaj al balconului pe langa mici turbulente, a fost imposibilitatea de punere in pol cu luneta de aliniere in prealabil si toata alinierea a fost facuta cu busola si apoi drift align (prima mea tentativa in aceasta privinta). Lasat montura alimentata mereu si parcata, cu alimentarea camerei am avut un  ajutor la schimbarea bateriilor pe cineva la fata locului. Din pacate partea de focus inca e manuala si exclusiv de la telescop, deci aia cum am facut-o la instalare asa a ramas (+- variatii de temp)
Un mare plus fata de posibilitatile anterioare aduce in aceste cadre si corectorul aplanatic f4 de la SW.
Mai am de ajustat fin alinierea polara sa pot trece cu expunerea de 30" fara indinderea stelelor insa una peste alta mare avantaj la productie sa fii operativ din comfortul casei proprii ... 

Cer senin