-----------------------------------
Dbird
23 Dec 2013 14:44


-----------------------------------
Nu cred ca merita sa dai jos prismele chiar daca ai posibilitatea sa le refaci stratul antireflex. Asta nu din cauza recolimarii, care se face usor (reglaj prin excentric obiectiv) ci din cauza faptului ca practic lentilele sunt cele lipsite de contrast. Vei obtine , dupa multa munca, un binoclu cu un contrast slab dar cu un colorit mai natural. Am incercat si nu mi-a placut. Asta este problema relativ calsica cu optica ruseasca. Este mult mai rentabil sa achizitionezi un binoclu nou 20x60 relativ ieftin, gen Omegon, Celestron, Bresser etc unde vei avea si colorit natural si contrast foarte bun cu conditia ca antirefelexul sa fie albastru-indigo atat pe oculare cat si pe obiective. Totusi mitul binoclurilor vechi este depasit de vreme. Toate binoclurile vechi prezentate in rewievurile mele sunt net inferioare unui Bresser Hunter 10x50 (cu care le-am comparat pe fiecare pe rand, binenteles ca si calitate a imaginii/apertura), desi in cazul de fata Kronos are prisme BAK4 si Bresserul are BK7. Straturile antireflex imbatranesc chiar daca stau nefolosite si de fapt tehnologia de depunere, in sine, avanseaza foarte repede.
Dar in alta ordine de idei, daca vrei, este suficient sa inlocuiesti cele 2 prisme din fata deoarece ele sunt tratate sa genereze nuanta galbena.