-----------------------------------
catalin dumitru
17 Dec 2013 16:00


-----------------------------------

Densitatea Soarelui macar in centru lasa loc pentru mai multe cristale in acelasi diamant, nu?
Urata faza cu chistoacele. Cu telescopul mi-a placut. Gunoi e cel (cea) care il face, nu gunoiul in sine.

Densitatea Soarelui in centru lasa mai degraba loc la o ciorba nucleara scaldata in tot felul de radiatii.

Teoretic , daca natura legaturii covalente ar permite-o , ar putea fi construit in viitor , strat cu strat , un asemenea ''bidiamant''

Asta deoarece in spatiul lasat liber de asocierea atomilor unei celule de baza , ar mai putea intra inca un atom de carbon care la randul lui sa se lege de alti patru atomi din centrul celulelor vecine.

Dar nu stiu daca tensiunile formate nu ar duce la explozia structurii . Chiar diamante normale mai explodeaza uneori , dovada ca legatura covalenta nu prea lasa loc la inghesuiala energetica sau defecte concentrate intr-o zona minuscula.

Chestia cu gunoiul e un pic cam dura  :) In trecut uram pe fumatori ,fumatul pasiv e motivul pentru care am renuntat la trei locuri de munca . 
Acum simt doar o usoara compasiune pentru cei care sunt ''mancati '' de acest viciu. Sunt absolut convins ca tigarile si tutunul comercializate de vreo juma de veac incoace sunt tratate ca sa dea dependenta.