-----------------------------------
StarChild
27 Noi 2013 19:01

SW 105/500  vs. SW 120/600   - doar ptr vizual
-----------------------------------
Salutari

In curand SW80/400-le va fi proptit pe truss-ul de 300mm pe post de luneta de ghidare, asa ca nu il voi mai putea folosi ca instrument "vizual". Sincer am fost foarte multumit de imaginile date de 80/400 si as vrea sa-mi iau un inlocuitor din aceeasi "clasa de pret".

Ce sa aleg intre 102/500 si 120/600 ?

ma intereseaza dpdv al portabilitatii (ca greutate sunt OK amandoua, dar nu sunt sigur daca 120/600-le are parasolar retractabil sau nu).

instrumentul va fi folosit pe post de "luneta de concedii" ... sa ma mai uit la o cometa, Luna, etc... s-o initiez pe fiica-mea in sportul asta...deci ceva fara pretentii. Mariri pana in 100x-120x (ptr Luna eventual). Mai mult ma intereseaza DSO , roiuri, comete... camp larg in general.

"Dilema" mea mare este daca cei ~400RON in plus ptr 120/600 se merita.... adica castigul de 20mm in apertura se simte la observatii vizuale?

bine luneta nu va ramane asa cum vine de la mama ei...o diagonala electrica... posibil un "tunning" al focuserului... etc...    montura AZ3 si ocularele le voi vinde.


PS: nu, nu trec in tabara "sniperilor" (adic alunetistilor)  :mrgreen: