-----------------------------------
Ktulu
16 Noi 2013 11:23


-----------------------------------
Salut!

Mai înainte am încercat treaba asta &#537;i e o idee excelentă &#537;i î&#539;i mul&#539;umesc. Bine... Pentru cine are un ocular cu focală fixă!  :mrgreen:  Eu am doar Zoomul sus men&#539;ionat, a&#537;a că e doar o idee bună  :)  Unde mai pui că Omegon Zoomul, în starea lui naturală (nedesfăcut), nu prea văd să prezinte vreun filet pe undeva...
Dar ce ordinari &#537;i ă&#537;tia de la Orion: filetul celulei optice este pe partea cealaltă. Mai bine zis, dacă desfiletez &#539;eava intermediară (care e cu filet interior) din barilet (filet exterior), &#537;i vreau să înfiletez celula direct pe barilet... Hopa! Pe sensul normal, &#537;i celula are filet exterior! Deci, trebuie să o întorc.

Dar atunci am o întrebare, ne&#537;tiind ce fel de lentilă este (că n-am pipăit-o încă, sau nu-mi aduc aminte), dublu concavă, convexă, convex-concavă, etc.: va afecta cumva ceea ce observ prin ea?


&#536;i oricum, nu-mi rezolvă problema principală: aceea de a avea un Barlow pe 2"   :x 
Chiar nu vreau să-mi cumpăr unul, până nu-l dau pe ăsta.


Dacă vrei să-mi mai scrii legat de chestiunea asta, hai în privat, ca să nu fim incorec&#539;i fa&#539;ă de cei care-&#537;i mai pun/actualizează anun&#539;urile pe sec&#539;iunea aceasta. Altfel, o să apară tot anun&#539;ul meu pe primul loc.