-----------------------------------
Nordas
12 Noi 2013 17:44


-----------------------------------
@valy, daca uitatul la stele nu mi-ar face placere nu m-as afla pe acest forum. Hai sa nu ajungem la extrema :) . 

Eu, ma aflu in momentul in care abia gasesc unele constelatii de pe cer dar as vrea ca incet, sa imi formez o imagine despre ce fac astronomii amatori, cum isi inregistreaza observatiile, si cum isi justifica hobby-ul in timp. Mie imi place sa ma uit la cer si cu binoclul de 10x dar stim cu totii ... maine vrem sa facem ceva mai mult (si nu ma refer numai la echipament ).

@Saiph ai dreptate, trebuie mers pas cu pas, mersi ca ai punctat si ai detaliat. Cat despre privirea agera, o am e drept, dar in cazul meu, nu pot sa disting prea multe detalii pentru ca nu am experienta,... si poate de aceea ma uit doar 3-5 minute. O fi fost totusi mai mult dar am exagerat eu. 

Primul lucru cu care am sa incep - asa cum se sugereaza - va fi sa imi iau pad-ul, creionul, hartia si am sa consemnez/desenez observatiile facute. Asa voi putea, peste un an, sa vad progresele.

As dori sa mai primim si alte pareri, dar as extinde intrebarea din titlu sa vedem cum fac astronomii amatori observatii? Ce isi duc cu ei la locul de observatie, ce folosesc ( altele decat instrumentele optice), cum isi planifica observatiile...