-----------------------------------
hpavictor
04 Noi 2013 05:50


-----------------------------------
Pai am deja un binoclu Carl-Zeiss Jena Deltrintem 8x30 in stare perfecta ( cumparat de magazinul din poarta fabricii in 1984 , cu 180 marci ReDeGiste , sper ca-mi amintesc corect suma ! ) dar...trebuie sa invat stelele cerului . 
Oricum nu se prea vede mare lucru cu el , cerul in Bucuresti este aproape permanent acoperit cu nori si poluat din belsug cu lumina de la becurile cu vapori de sodiu , din pacate .
Multumesc pentru sfaturi , am inceput sa studiez ofertele magazinelor de pe net in speranta ca nu voi fi un incepator-terminator , adica sa termin inainte de a incepe :) .
Cu siguranta nu ma atrag ofertele entry level - low cost , e absolut clar ca ele contin  o serie de compromisuri pentru a oferi un pret cat mai accesibil , in detrimentul calitatii . 
Din pacate , nu dispun de o suma prea mare de bani disponibila pentru achizitia unui instrument optic cu apertura mare si o montura cu tracking computerizat ( dar imi doresc asa ceva ... ) , asa ca ma voi limita la o investitie rezonabila .
Mai caut , mai strang bani , mai invat ...
Va rog sa-mi recomandati ceva asemanator cu Luneta astronomica (Telescop Refractor) BRESSER Quasar 80/900mm EQ-Sky , daca considerati ca se justifica ... mie imi place , dar costa ceva , ceva . O sa-i strang , nu ma grabesc .
Oare cum este mai avantajos : tub optic separat de montura sau trebuie achizitionate separat ?
Multumesc pentru interes si sfaturi , Victor