-----------------------------------
jimao22
13 Oct 2013 19:54


-----------------------------------
M-am intors acasa de la una din cele mai frumoase intruniri astronomice la care am fost.
A fost un regal astronomic.
+ Vremea incredibila - aproape mai buna decat in mai - cerul a fost de cristal in primele 2 nopti si cu un usor voal de nori in ultima noapte, cu temperaturi intre 11 si 15 grade noaptea si 25 ziua. 
+ Mancarea (in pofida temerilor) a fost exceptionala si din belsug, nici vorba de economie la bugetul de masa sau de necesitatea de a completa cu altceva meniul.
+ Compania placuta si discutiile extraordinar de interesante pe marginea subiectelor de maxim interes (in ceea ce ma priveste) - montura ASA, camera FLI, observatorul remote si lucrarile ATM, care au fost prezentare in sesiunea de comunicari si apoi in discutii non-formale intre noi
+ Echipamentul care s-a comportat admirabil si el, fara sa-mi faca nici cea mai mica problema, de parca ar fi stiut ca ne se merita sa faca asta chiar atunci
+ Am avut ocazia sa-l cunosc mai  bine pe Vali Grigore si pot spune ca este un om si un organizator extraordinar, in pofida celor care cred contrariul. Anul acesta s-au implinit 20 de ani de la infiintarea SARM si 31 de ani de cand Vali se lupta pentru ca astronomia romaneasca sa aiba relevanta pe plan national dar si international. E mult si nu cunosc inca pe cineva care sa fi facut nici pe sfert din acest efort.

Am pozat la Orion in Ha (dupa ce termin achizitiile in totalitate, o sa postez rezultatul final), am stabilit cu Marian Achim ce va trebui sa fac sa-mi upgradez observatorul astfel incat sa fie actionat remote si sa devina independent in functionare, ne-am jucat cu montura cea noua a lui Emil Pera si am facut o expunere neghidata de 20 de minute aproape perfecta dupa ce in prealabil ne-am spart capul cum functioneaza, am facut o mica demonstratie "Salvati Rosia Montana", am mers la culcare la 5 dimineata in primele 2 nopti si la 2 noaptea in cea de-a treia noapte (eram rupt de oboseala) si ne-am distrat copios pe marginea micilor incidente sau evenimente ce au avut loc.

Mai vreau...