-----------------------------------
ovidiuv
02 Oct 2013 19:02


-----------------------------------
Multam pentru rezumat (eu n-am avut timp dimineata sa citesc si inteleg multele mesaje de pe lista MPML)! Eu nu i-as judeca prea tare pe rusi, ba chiar au meritul de a fi descoperit un PHA cu un 40cm al retelei lor MASTER! (destul de ambitioasa, voiau sa aduca un telescop si-n Tenerife, am intrebat azi daca au reusit, astept raspunsul lui Denis D.) 

Apoi data fiind orbiota foarte scurta (intr-o singura noapte n-ai ce sa-i faci) au calculat si ei distanta minima (nu stiu cu ce soft) si le-a iesit cat ai zis. Dupa mai multe observatii (incl ale multor altora, obiectul fiind probabil stralucitor) orbita s-a imbunatatit iar distanta a iesit de 400 de ori mai mare (si sunt sigur ca s-ar mai putea modifica). 

Observ ca in lumea vestica (in special americana probabil) e o moda anti-ruseasca in lumea netului cel putin. Azi Denis D. (participant in acest MASTER si posibil descoperire?) a trimis pe lista un raspuns mai mulg ca sa evite alte speculatii si greseli, sper ca s-au mai potolit! Din partea mea, felicitari rusilor, care repet au o retea de telescoape functionala in lume (acest MASTER, cautati sa vedeti exact cate telescoape!) cu care au descoperit un PHA!