-----------------------------------
iosif
22 Sep 2013 13:29

Veil.
-----------------------------------
Buna.

Am prelucrat o sesiune foto mai veche, si in urma discutiei cu @sabin fota cum se fac Flat si tot nu am reusit bine. Imaginea Flat a iesit albastruie in dreapta si alba spre stanga. Am facut cu soarele cam sus si in partea opusa. Dar o sa reusesc sa fac asa cum trebuie. In imagine in partea se sus se vede mai luminoasa imaginea, e de la achizitia Flat necorespunzatoare.
Imaginea prelucrata cu Star Tools program care incep sa-l inteleg avand in vedere ca nu am mai mult de 6 luni de astro foto. Astept sa vina filtrul Astronomik UHC si OIII sa vad cum se comporta. Aparatul foto e un Canon 1100 D nemodificat, dar care in curand o sa-i fac o operatie de convertire.
Am fotografiat cu un tub Newton 203/800, montura NEQ5 cu go-to, ghidaj PHD de incepator cu o camera web si luneta 70/500, corector de coma ceva facut in Ungaria, nu scrie nimic pe el. Capturile luate au fost, Light 27 x 300 sec x iso 800 cu Bias 10, Flat 30, Dark 10.
Am achizitionat o camera de ghidaj, QHY5 si vad ca are diferente mari fata de un web cam, am pregatit un cautator 9x50 pentru camera si astept vreme buna sa trec la treaba cu ghidajul.

S-a mai discutat pe forum si e foarte bine venita ideea de a se pune o sectiune pentru incepatori astrofoto cum sa inceapa, pentru ca acest lucru o sa dea curaj si dorinta de a patrunde in tainele astrofotografiei, si totodata va creste si numarul pasionatilor de astrofotografie.

Rezultatul imagini se vede mai jos si astept sfaturi.