-----------------------------------
stelaru
17 Sep 2013 16:19

sfat de la un incepataor
-----------------------------------
Nu ma pricep la perfomante tehnice. Nu am idee care o fi mai bun din ce ai postat. Sunt mult prea la inceput sa imi permit sa sfatuiesc pe cineva in aceasta privinta.

DAR - fii atent la ce criterii pui in alegerea ta! 

Eu era gata sa ma pacalesc singur concentrandu-ma pe criterii care nu aveau legatura cu portabilitatea, exact asta fiind in realitate cel mai important criteriu in cazul meu.

In afara de greutate, vezi si lungimea tubului, tipul de montura AZ sau EQ. Poate si alte criterii, nu stiu. Dar fii atent sa pui intrebari pe forumuri in functie de criteriile tale.

Al doilea sfat, tot din experienta mea de incepator:

Orice instrument pe care il ai e mai bun decat ala pe care te tot pregatesti sa il ai.

Adica, pana la urma, orice ai allege intr-o gama de pret 400-600 lei, poate sa fie bun sau nu prea bun pentru ce-ti trebuie tie. 

Dar cu siguranta, cu siguranta- repet - va fi cu mult mai bun decat orice instrument pe care nu il ai.

Da, stiu, multi vor spune sa nu fii dezamagit, ca unele sunt o mizerie etc. etc. etc. 

Poate ca asa o fi in unele cazuri cel putin.

Ok, o dai in bara cu alegerea si nu esti prea multumit de alegere, instrumental nu te satisfice. 

DAR- vei avea propria ta experienta, vei sti ce sa faci, ce ai nevoie, vei invata oricum foarte mult incercand sa scoti ce se poate din bietul instrument, mult mai mult decat multe luni de citit pe forumuri si prin carti.

Ia omule ce-o fi si du-te sa vezi ce-i pe cer. Parerea mea. De om patit.