-----------------------------------
larrylart
31 Dec 2006 00:03


-----------------------------------
Montura e equatoriala nu azimutala. Si am aliniat destul de bine - frame-urile individuale nu au fie nici un pic de field rotation. 
Problema e alta ... cind am scos flash card-ul din camera ca copiez prima serie de poze .. camera sa rotit unpic  si a doua serie a iesit unpic rotita. Am corect rotatia la a doua serie in photoshop dar se pare nu foarte precis si a iesit unpic. Trebuie sa ma gindesc la o methoda mai fixa pt problema asta.

Am desfacut focuserul si l-am strins mai bine acum citeva luni. Sa scot oglinda din tub cu totul nu m-am bagat inca. Oricum mecanismul de focusare la tipul asta de telescop nu e de departe cel mai bun. Am un electric focuser care impreuna cu un program care calculeaza backlash-ul ajuta cit de cit.
Ideal ar fi sa renunt la sistemul de focusare al telescopului, sa adaug in interior un system de blocare al oglinzi principale ... nu stiu daca este posibil? si sa folosesc un focuser extern gen JMI. 
RCOS am vazut ca foloseste un system de focusare prin miscarea oglinzi secundare cu un servo. M-am gindit si la asta dar e vorba de mecanica extrem de fina si nu prea imi vine sa ma bag :)

Oricum in cazul asta nu e din cauza mecanici pt ca am facut teste cu telecopul in pozitie verticala si fara sa umblu deloc focusul tot se schimba ... intra si iese din focus la fiecare citeva secunde ..ca si cum ar pulsa. Asta nu are cum sa fie din cauze mecanice ...deci problema mea tine tot de conditiile atmosferice ... din nefericire ... mecanica o mai rezovi - la vreme ce poti sa ii faci - poate sa te duci in desert si parca vad ca o sa te urmareasca si acolo :)

Larry