-----------------------------------
dragos.n
01 Sep 2013 02:31


-----------------------------------
Exceptional film ai pus, Cristi.

Imi aduc aminte de bunicul meu, foarte pasionat si el de misterele antichitatii, si in special de piramidele din Egipt, si care  atunci cand eu aveam vreo 10-12 ani,  cu mai bine de 40 de ani in urma, imi spunea despre ciclurile creatie-distrugere, despre existenta unor alte civilizatii, anterioare celei actuale. Probabil ar fi fost incantat sa vada acest film.

Recunosc totusi, ca am un singur lucru in comun cu acel arheolog din acest film, membru CNRS, dar cu talentul unui politician, adica mincinos. Cred mai degraba in prezenta extraterestrilor in antichitatea noastra. Desi una nu exclude pe alta. Si ajung astfel la:

MAREA MINCIUNA TELEPATICA 

Dupa cum stim, toate civilizatiile antice, de pe orice continent, ne spun ca zeii au venit din ceruri, calare pe vehicule care scuipau foc si fum, cu mult zgomot. Ne-au invatat diverse mestesuguri, ne-au spus cum sa ne organizam, si apoi au plecat. Si ne descriu cu multe amanunte aceste intamplari. 

Noi, cu ''ratiunea'' noastra, spunem ca toate aceste povestiri sunt minciuni. Culmea, ca desi despartiti de mii de km, toti anticii au spus cam aceeasi istorie. Probabil ca erau telepatici in ale minciunilor, dar cam limitati in imaginatie, si nu au stiut sa inventeze ceva diferit. Norocul nostru este ca avem oameni de stiinta dependenti de salariul de la STAT, - era sa scriu de la STAZI - rationali si priceputi, si nu e vorba doar de arheologi, sa ne spuna ca asta nu e adevarat. Ah, cat de norocosi suntem ca stim adevarul :mrgreen: