-----------------------------------
Dbird
14 Aug 2013 12:55


-----------------------------------
Culmea este ca eu am ajuns pe siteul de mai sus exact prin intermediul linkului pus de dumneavoastra aferent transformarii uni filtru UV foto (cautand pe google). Auzisem ca are oarece efect si acest filtru in zona astro. Asa ca avand deja in casa unul mai vechi (cred ca este nemtesc pe filet foto M49- a se vedea poza) doream cu prima ocazie sa fac niste teste in acest sens. 
Ca o nota , am incercat acest filtru pus in fata unuia din tuburile binoclului 10x50 (Bucuresti - de pe balcon - poluare enorma la mine) si nu am sesizat nici un efect :).
Acum daca tot suntem "gand la gand cu bucurie"  :D propun ca primul care reuseste sa faca aceste teste pe un telescop sa si posteze ceva in acest sens  :) .
Cu prima ocazie cand ajung la tara (acolo am micile mele scule si locul de observatie) voi testa si eu. Inteleg ca ar fi suficient sa pun filtrul "peste " ocular sau trebuie obligatoriu sa il montez intre ocular si oglinda (pentru rezultate optime)?


Later Edit:
Tot cu ocazia viitoarelor teste voi incerca si alte 3 filtre foto : UV, Verde si Portocaliu de asta data de provenienta ruseasca (echipau wideurile MIR 20MM).