-----------------------------------
Alex Doppelgänger
14 Aug 2013 11:39


-----------------------------------
Salut, Herr_Alien.  :) 

Da, finderscope-ul era aliniat &#537;i cu Luna &#537;i a fost aliniat &#537;i pe zi. Cred că problema e că (pe lângă faptul că nu &#537;tiu încă să caut ca lumea) acesta este finderscope-ul din pachetul telescopului &#537;i nu are o construc&#539;ie prea grozavă. Când mă uit în el, îmi apare &#537;i un inel negru, care încurcă rău de tot (nu, nu e crosshair-ul). Explica&#539;ia ar fi că are apertura "oprită" (termenul folosit de tipul din video-ul [url=http://youtu.be/waPj5AkXirs]ăsta, mai spre sfâr&#537;it), din câte îmi dau seamă. Adică am desfăcut, &#537;i în spatele lentilei din fa&#539;ă este un inel negru din plastic care face parte din structura finderscope-ului &#537;i nu permite luminii să intre cu totul. Din câte am în&#539;eles, problema asta nu apare la finderscope-urile mai pu&#539;in ieftine.

Pe lângă asta, după cum am spus mai sus într-un alt mesaj, mă scoate din sărite faptul că se vede totul inversat &#537;i răsturnat. Mai mult mă bagă în cea&#539;ă. :lol: A&#537;a că mă duc azi să îmi iau un Red Dot Finderscope, ca să scap de problema asta. Am în&#539;eles care sunt avantajele &#537;i dezavantajele lui &#537;i p entru moment îl prefer p-ăsta.

Cât despre pregătit sesiunea din timp, a&#537;a am să fac. &#536;i am să mă pun pe învă&#539;at constela&#539;ii ca lumea (fiindcă doar Orion, Carul Mic, Carul Mare, Cassiopeia &#537;i Pegas nu-s de ajuns :lol:).

Thanks, guys!  :D