-----------------------------------
URANUS7
19 Iul 2013 13:58


-----------------------------------
Sharpcap e soft de captura, nu face prelucrari.
OK Valy. In meniul orizontal al lui SharpCap, la stanga setarilor pt reticul o sa vezi o linie pe care scrie NO TRANSFORM. Dupa cate imi aduc eu aminte acum ~ 2 ani exista o functie (transformare) care facea in timp real stacking pt ultimile 2,3,5, 10 cadre cu avans normal de 1 cadru si parca mai avea si un sharpening tot ca o transformare din acelasi vector meniu. Eu ma uit acum la versiunea SharpCap2 beta. Probabil a existat la primele versiuni sau chiar nu s-au atasat transformari (pesemne se atasaza de catre utilizator, ulterior,  mai nou) la vectorul din meniu unde scrie NO TRANSFORM. Sper sa nu confund SharpCap cu alt soft cu nume echivalent dar oricum o sa fac investigatii sa ma lamuresc. Este insa interesant de dezbatut posibilitatile acelei componente unde apare NO TRANSFORM...adica cum putem defini niste transformari si ce avantaje am avea, banuind ca ele s-ar face aproape sigur in timp quasi-real, in sesiunea de captura. Am folosit accum 2 ani , pentru broadcast, un asemenea soft.

Fata de Fire Capture, de ce ar fi mai interesant de capturat cu SharpCap in vedera pregatirii prelucrarilor imaginilor solare ? Cu ce il gasesti tu mai util ? E mai potrivit pt camera ta ?