-----------------------------------
bogdan69
17 Iul 2013 07:10


-----------------------------------
Da, o sa incerc sa prezint luneta facuta de mine. O sa mai dureze pentru ca sunt plecat foarte des. Practic trebuie sa mai bibilesc la ea,deci trebuie sa o demontez la un moment dat. Am mai scris despre ea pe undeva.. Dar mai descriu in cateva cuvinte. Deci in tub am bagat niste distantiere facute din acelasi burlan din care am scos cate o fasie longitudinala astfel incat sa intre fest in tubul lunetei. Diafragmele le-am facut dintr-un plastic negru mai moale decat plexiglass-ul, nu mai stiu cum se numeste. Toate componentele interne imbracate in velur autocolant. Diafragmele si autocolantul pentru ele le-am taiat cu un compas special care are pe un brat o lama de cutter ( vreo 20 lei la Hornbach).  Dezavantajul e ca diafragmele sunt cam groase si mai apar mici reflexii, trebuie sa vopsesc pe cant cu negru mat. Tot ansamblul interior facut in asa fel incat sa stea fix intre celula obiectivului si focuser. Am avut noroc pentru ca celula obiectiv a intrat perfect pe exteriorul tubului, iar focuserul a intrat perfect pe interiorul acestuia. Practic e o luneta construita in sufragerie in cateva ore. Nu e foarte  estetica, dar e perfect functionala. Contrar asteptarilor e bine inchegata mecanic. E pusa pe un AZ3 cu niste coliere cu surub pentru burlan de hota.
E adevarat ca am avut un focuser pe 2" luat de pe forum. Nu e ultra,extra, insa e la acelasi nivel cu focuserle Skywatcher ce echipeaza standard lunetele lor. Pentru o luneta de PVC este mai mult decat suficient. La acest nivel luneta m-a impresionat in bine. Nu ma asteptam sa fie atat de buna pentru pretul platit.