-----------------------------------
dragos.n
02 Iul 2013 01:05


-----------------------------------
Darele de condensare-contrails, pot avea lungimi si grosimi diferite, in functie de umiditate, pot sa apara pe o zona mica din traiectoria avionului, si sa ramana acolo, ca niste nori stranii, ca si cum cineva scrie morse pe cer, si am vazut de cateva ori avioane care au lasat in urma doua sau trei astfel de dare in evolutia lor pe cer. Dar sa lumineze odata cu avionul si apoi sa dispara odata cu el, nu. Oricum, aceste dare sunt usor de recunoscut de catre un observator experimentat.

Din ce stiu, drona Predator e gandita sa nu lase astfel de urme, tocmai pentru a nu ii fi detectata prezenta.

Avionul de spionaj supranumit Aurora (numele real nu se stie), lasa in urma o serie de gogosi cu gaura, dar asta numai cand vine la realimentare in zbor, adica in zona unde apare contrailsul, intre 8000 si 13000 de metri. Despre alte avioane care sa aiba comportamente mai ciudate nu am auzit.

Daniyyel, te contrazic. Daca e cer senin si ai orizont deschis, poti urmarii un avion  care e pe palier 30000 ft sau peste, mai mult de 5 minute. Conditia este sa il vezi cand e la 10 grade de orizont si sa-l poti urmarii pana in partea opusa a cerului cam la aceeasi altitudine.