-----------------------------------
StarChild
01 Iul 2013 13:00


-----------------------------------
@TaviF: parere de neavizat: zona aia "patrata" mai luminata este de fapt reflexia chip-ului pe suprafata din spate a lentilei/obiactivului folosit.

exact aceleasi simptome le am si eu cu un obiectiv de camera TV vechi (de prin anii'50-60) care nu are acoperire antireflex pe "dosul" ultimei lentilei...si se reflecta chip-ul camerei foto. Chestia asta mi-au zis-o unii pe softpedia la un moment dat , n-am crezut, dar am eliminat reflexiile interne in adaptor (e sablat si brunat), nu am alte surse parazite de lumina si totusi pata aia luminoasa e vizibila... confirmarea fenomenului am avut-o cand am facut poza cu aparatul pe film prin obiectivul ala, si nu am avut reflexia respectiva, doar pe pozele facute cu aparatul digital apare...si la mine e tot patratoasa urma luminoasa. am sa caut pozele deseara sa vezi despre ce vorbesc.

obiectivul meu e F4, si la F4 nu e asa vizibil, dar cand inchid diafragma e din ce in ce mai vizibil...

posibil sa fie is la tine aceeasi cauza. lentila originala (filtrul IRcut) posibil sa aibe si ceva antireflex pe suprafata din spate, de aceea cu lentila originala nu ai comportamentul asta.
o zi faina!